Taietei chinezesti cu bambus

de Sylvia in Paste, 21 Ian 2010 | 17043 vizualizari

 

Indragesc foarte mult bucataria chinezeasca, e plina de culoare, arome si texturi. Fac foarte des mancare chinezeasca am descoperit o multime de retete si sunt in cautare de alte si alte retete noi. Azi va impartasesc reteta aceasta:

 

INGREDIENTE

  • 100  grame de taietei chinezesti,
  • 200 grame de bambus,
  • o jumatate de morcov taiat bastonase,
  • 2 ciuperci aromate  chinezesti rehidratate ( se pot inlocui si cu alte tipuri de ciuperci ) taiate felii , 
  • o lingura ulei de masline,
  • o lingurita de amestec de  5 condimente ,
  • un varf de cutit de ardei iute maruntit,
  • o lingura de sos de soya
  • o lingurita de sos de scoici/stridii.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taietei chinezesti cu bambus:

 Preparare : intr-un wok punem uleiul la incins si adaugam legumele si bambusul, punem condimentele si sosurile si lasam la foc mic pret de cateva minute.

 Cand sunt legumele aproape facute adaugam taieteii chinezesti fierti in prealabil si amestecam cu grija cu o spatula. Mai lasam  2-3 minute sa se patrunga si taieteii de arome.

  Dupa ce s-au omogenizat bine, mai gustam si condimentam daca este cazul si  oprim focul. Sunt execelenti atat calzi cat si reci, eu si de data asta am pus prea mult ardei iute .

TIPS-URI

1

Legumele trebuie sa ramana al dente, sa fie fierte dar sa intampine putina rezistenta atunci cand le mestecam, sa fie usor crocante.

2

Puneti condimentele putin cate putin, in general condimentele  folosite in bucataria chinezeasca sunt foarte puternice si riscati sa obtineti o mancare prea condimentata, eu o patesc cateodata cu pudra de ardei iute :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Taietei chinezesti cu bambus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Sylvia 1

22.01.2010, 10:08

Mihaelar63 taieteii de orez sunt putin mai pretentiosi la gatit dar cu siguranta ies minunati daca se respecta principiile de preparare.

Sylvia 1

22.01.2010, 10:09

Bucataras o sa incerc si cu zambetul sincer vb cu asa mancaruri bune in fata ca si pe site-ul acesta nu vad cine ar putea sa fie altfel decat cu zambetul pe buze si

Xandrinne 1

23.12.2014, 09:00

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Taitei de orez cu piept de pui si legume chinezesti